Over mij

Ik ben beeldend kunstenaar, werkend vanuit Amsterdam/Duivendrecht. Co-founder en coördinator Ballotage Stichting Rembrandt Art Market, Co-founder C.A.R.P (Cybernetic Art Research Projects) en sinds 7 jaar ook bezig met het ontwikkelen van nieuwe Digitale Kunst. Co-Writer van de Metaverse Art Books. Daarnaast werk ik al veel langer ook op canvas.

Exposities in diverse musea en galerieën in o.a Hongarije, USA, Nederland, en Frankrijk. Werken hangen in privé verzamelingen in de USA, Frankrijk, Engeland, Duitsland, Rusland, Hongarije, België en Nederland. Ik studeerde in 1967 af aan de Famous Artists Schools of America om vervolgens te gaan zingen...(zangopleiding Beb Ogterop) Ik was 35 jaar professioneel zangeres, ( 1e Nederlandse protestzangeres in de jaren 60-70) daarna voornamelijk Jazz, met een eigen band, maakte platen en trad over de hele wereld op, ook in Internationale show en TV programma's. In de jaren 70 een eigen radio programma "Dissonantjes" en mijn eigen personality show bij de Avro tv "José b.b.h.h." Maar bleef daarbij ook nog steeds schilderen.

Na het afbouwen van mijn zang carriëre werd ik gevraagd om in Amsterdam huwelijken te gaan sluiten. Dit opende een totaal nieuw perspectief, ik kan in het verlengde van het zingen mijn ervaring inzetten in het omgaan met veel verschillenden mensen, culturen, talen en achtergronden. Ik heb in de 17 jaar dat ik dit nu doe al meer dan 3000 huwelijken gesloten. Samen met het schilderen zijn het allebei vormen van expressie; schilderen - iets wat je alleen doet en huwelijken sluiten - iets wat je samen doet. Beide geven me positieve energie waar ik me volledig aan overgeef. Mijn schilderijen worden dan ook meestal geïnspireerd door die positieve energie die ik van blije mensen krijg!